وقتی علم و تخصص می شود نردبان خدمت به مردم

علم پزشکی در دین مبین اسلام ، آیات و روایات متعدد و هم در جامعه انسانی از اهمیت بسیاری برخوردار است و این اهمیت وقتی خود نمایی می کند که می شود وسیله خدمت رسانی به انسانها و برطرف نمودن دردها و رنج ها.

به مناسبت روز جهانی پاتولوژی با حضور در واحد پاتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) خمین، اهمیت و تاثیر این تست در تشخیص بهنگام بافت ها و سلول های بدخیم برایمان مملوس تر شد.

انجام یک هزار و 100 مورد آزمایش پاتولوژی و سیتولوژی در بیمارستان امام خمینی(ره) خمین

به گفته مسئول فنی آزمایشگاه بیمارستان امام خمینی(ره) در شش ماه نخست سال جاری بیش از 600 مورد آزمایش پاتولوژی شامل نمونه های بافتی و 500 نمونه سیتولوژی شامل آزمایش های پاپ اسمیر و مایعات بدن در آزمایشگاه بیمارستان امام خمینی (ره) خمین انجام شده است.

دکتر شریعتی کاهش هزینه های پرداختی بیماران را  یکی از مزیت های این بخش دانست گفت: در این بیمارستان نمونه ها به طور مستقیم از اتاق عمل برای انجام آزمایشات لازم به این بخش انتقال و مدت زمان جوابدهی به بیماران نسبت به قبل که جواب دهی این آزمایش در خارج از شهرستان انجام می شد کاهش چشمگیری داشته است.

وی از این آزمایش به عنوان مادر علم پزشکی یاد کرد و گفت : یکی دیگر از مزیت های راه اندازی این بخش را کاهش هزینه های پرداختی بیماران عنوان کرد و گفت: آزمایش پاتولوژی آسیب های وارد شده به بافت ها از نظر بیماری های خوش خیم و بدخیم  و هر نوع آسیب های سلولی را شناسایی و بیماران می توانند نمونه های خود را بعد از گذشت ده سال از آزمایش اولیه از بانک اطلاعاتی این بیمارستان دریافت کنند.

گفتنی است در سال گذشته یک هزار و 304 مورد آزمایش پاتولوژی و سیتولوژی توسط واحد پاتولوژی آزمایشگاه بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شده است.

در ادامه سرپرست بیمارستان امام خمینی (ره) خمین با اشاره به خرید تجهیزات آزمایشگاهی با اعتباری بالغ بر 30میلیون تومان برای بخش پاتولوژی این بیمارستان گفت: یک دستگاه میکروسکوپ بیولوژی المپیوس و یک دستگاه  قالب گیر بافت و ذوب پارافین خریدار شده است.

دکتر امیربیگلو در ادامه به آماده سازی فضای فیزیکی واحد پاتولوژی این بیمارستان هم اشاره کرد و گفت: فضای استاندارد این واحد تا پایان آذرماه جهت ارائه خدمات بهتر به بیماران راه اندازی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بیماری های غیر واگیر، بخصوص سرطان و بیماری های قلبی- عروقی یکی از مهم ترین معضلات سلامت در کشور های توسعه یافته و در حال توسعه بشمار می رود خاطرنشان کرد: سرطان علت اصلی مرگ بخصوص در کشورهای توسعه یافته می باشد که به همین منظور اطلاعات پاتولوژی های بدخیم در آزمایشگاه بیمارستان امام خمینی(ره) به واحد بیماری های غیر اگیر در معاونت بهداشتی ارسال خواهد شد تا بتوانند با مراقبت بهتر کارشناسان این بیماری را در بیماران کنترل کرد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین هم به شناسایی 50 مورد نمونه پاتولوژی بدخیم در شش ماهه نخست سال جاری و ثبت در واحد بیماری های غیرواگیر اشاره کرد و گفت: سرطان ها یکی از معضلات مهم سلامت محسوب شده و برنامه ریزی برای کنترل آنها به عنوان یکی از اولویت های اصلی در سیاستگذاری بخش سلامت می باشد و می تواند نقش بسیار مهمی در ارتقای سطح سلامت در جامعه ایفا نماید.

دکتراعظم احمدی در ادامه یکی از معتبرترین روش های تشخیص سرطان ها را  روش پاتولوژی عنوان کرد و گفت: امروزه با توجه به نقش و جایگاه متخصصین پاتولوژی در فرآیند ثبت سرطان خدمات ارزنده و تاثیرگذاری این قشر از جامعه پزشکی در سلامت عمومی جامعه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

وی در پایان افزود : با توجه به ایجاد دبیرخانه ثبت سرطان در دانشکده علوم پزشکی خمین از سال 96 و تغییر رویکرد ثبت سرطان با انعقاد تفاهم نامه همکاری بین معاونت بهداشت، درمان وتحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیاز به همکاری و تعامل همکاران آسیب شناسی با دبیرخانه ثبت سرطان مستقر در معاونت بهداشت دانشکده  نقش و رسالت این واحد ها را در فرآیند برنامه ثبت سرطان برجسته و پررنگ تر کرده است.

امید می رود خدمات دلسوزانه و از روی اخلاص به مردم زادگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران الگویی باشد برای همگان، برای خدمت به انسانی که می تواند خلیفه الله باشد.