دورهمی‌های خانوادگی عامل مهم انتقال بیماری کرونا

رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: دورهمی‌های خانوادگی یکی از بسترهای مهم انتقال بیماری کرونا است و شهروندان باید به طور جدی از حضور در این اجتماعات پرهیز کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی خمین دکتر مجتبی دیده دار در نشست خبری با اصحاب رسانه خمین افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی از سوی مردم خمین و رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیت‌های فعالیت از سوی اصناف سبب خروج این شهرستان از شرایط بحرانی ابتلا به کرونا و رسیدن به رنگ زرد است.

وی با اشاره به اینکه از سه هزار و 802 آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در این شهرستان، یک هزار و 481 بیمار مبتلا شناسایی شدند گفت: از این تعداد یک‌هزار و 324 بیمار مبتلا به کووید ۱۹ پس از گذراندن مراحل درمان بهبود یافتند و یا از بیمارستان ترخیص شدند و ۱۰۹ بیمار جان خود را از دست دادند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین در ادامه گفت: ۵۸ درصد از بیماران مبتلا به کرونا در این شهرستان زن و ۴۲ درصد از این بیماران مرد بودند و ۷۴ درصد از مبتلایان کووید ۱۹در خمین ساکن شهر و ۲۶ درصد ساکن روستا بودند.

دکتر دیده دار با اشاره به اینکه بیشتر مبتلایان به کووید ۱۹ در خمین بین سنین ۶۰ تا ۶۹ سال به ویژه در مردان هستند، اضافه کرد: ۶۰ درصد از این مبتلایان دارای بیماری زمینه ای بوده اند و از 109 فوتی در شهرستان ۳۷ درصد فشار خون، ۲۰ درصد دیابت و ۱۴ درصد بیماری های قلبی عروقی داشتند.

وی گروه های شغلی زنان خانه دار، آزاد و کادر بهداشت و درمان را به ترتیب بیشترین مبتلایان به کرونا دانست و افزود: با همکاری مردم به ویژه اصناف در اجرای محدودیت ها و رعایت دستوالعمل های بهداشتی روند کاهشی محسوسی در بستری، ابتلا و فوتی ها داشته ایم بطوری که کاهش 50 درصدی در فوتی های آذر نسبت به آبان را شاهد بودیم و تعداد مبتلایان از 258 نفر در آبان به 172 نفر در آذر و 45 نفر در نیمه اول دی ماه رسیده است.

رییس دانشکده علوم پزشکی خمین تصریح کرد: روند کاهشی بیماری کرونا نشان می دهد با همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آمار بیماران بستری و فوتی های ناشی از این بیماری کاهش پیدا می کند.